Cum să găseşti antrenorul de tenis pe care copilul tău să îl adore - Tennis Hero

Cum să găseşti antrenorul de tenis pe care copilul tău să îl adore

miercuri, 29 martie 2017

Dan Lazar
Follow Us

Dan Lazar

Dan este co-fondator @tennishero, o afacere construita din pasiune pentru tenis inca din copilarie, pasiune ce i-a adus titlul de "Vice-campion Național".
Dan Lazar
Follow Us

Cum să găseşti antrenorul de tenis pe care copilul tău să îl adore

Dacă vrei să urmezi cursuri de tenis, pasul numărul unu este să găseşti un instructor bun. De obicei, începutul este mai greu în orice domeniu.
Când vrei să alegi un profesionist din tenis, care să fie potrivit pentru tine și adorat de către copilul tău, sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare.

1. Nu te lăsa păcălit de o experienţă de joc impresionantă

Când evaluezi un profesionist, nu te lăsa păcălit de experienţa de joc impresionantă. Doar pentru că ai avut un succes personal în tenis, asta nu înseamnă că eşti făcut să susţii cursuri de tenis. Deşi o experienţă trecută indică faptul că deții numeroase cunoştinţe despre joc, pentru a fi un instructor de tenis eficient trebuie să ai și capacitatea a de preda.

2. Experienţa

Predatul, precum jocul, se îmbunătăţeşte cu timpul. Un instructor cu mulţi ani de experienţă a văzut şi a rezolvat o mulţime de probleme, prin elaborarea unui plan de joc drept soluție pentru acestea. Când iei lecţii de la un instructor cu un minim de experienţă, tu poţi avea „sindromul porcuşorului de guineea”. Jucătorii buni cu puțină experienţă în predare au tendinţa de a folosi proceduri eronate în rezolvarea unor probleme, deoarece nu s-au mai întâlnit cu acest gen de situații înainte. Stilul acesta de predare „ghiceşte şi verifică” va lăsa impresia elevului, de cele mai multe ori, că este supus unui experiment.
Cu timpul, după ce profesorul vede o gamă mai largă de probleme şi le rezolvă prin procesul său de încercare şi eroare, el devine mai efecient în soluționarea unei varietăţi mai mari de provocări, când se întâlneşte din nou cu ele. Cu alte cuvinte, el devine un profesionist de tenis mai experimentat.

3. Certificarea

Din fericire, sunt câţiva paşi pe care cei care aspiră să devină antrenori de tenis profesionişti îi pot face pentru a accelera procesul de învăţare şi pentru a deveni un instructor mai bun.
O certificare de la una dintre organizațiile specializate indică faptul că un profesionist a fost instruit pentru a preda și că o organizație de renume este dispusă să susțină nu numai abilitățile lor de predare, ci şi să răspundă pentru calitatea și siguranța lecțiilor lor. Când o organizaţie legitimă susţine şi aprobă profesioniştii care au capacitatea de a preda o lecţie sigură şi productivă de tenis, este un pariu sigur că poţi avea încredere şi tu.

 

4.Personalitatea

Deşi cunoştinţele solide, experienţa şi certificarea sunt toate părţi ale unui curriculum vitae de succes, personalitatea joacă un rol la fel de important pentru succesul unui instructor de tenis. Abilitatea de a te identifica cu un elev la un nivel personal este o abilitate care te ajută să dărâmi toate barierele în comunicare, fiind mult mai uşor pentru acestasă înveţe.

Un instructor care poate crea un mediu distractiv şi relaxant pentru elevul său are mai mult succes în transmiterea informaţiilor. De admis este faptul că nu poţi identifica această calitate a antrenorului decât după prima lecţie, dar dacă realizezi că nu există chimie între tine şi antrenorul tău şi acest fapt afectează procesul de învăţare, este timpul să faci o schimbare.

5. Empatie

În viața de zi cu zi, dacă nu există o conexiune între colegi, prieteni, parteneri, aceștia nu pot colabora eficient. Acest lucru este valabil și în sport,elevul trebuie să empatizeze cu antrenorul pentru ca lecția de tenis să fie una eficientă și constructivă. Dacă instructorul știe să își atragă elevul în așa fel încât să nu mai poată fi atent la altceva, atunci cei doi își vor atinge scopurile.


(Mihnea loveste primele mingi peste fileu la 3 ani)

Acum ştii ce trebuie să cauţi, dar probabil că asta nu sună foarte uşor. Nu este. De fapt, cercetările arată că doar 23% din numărul instructorilor de tenis sunt capabili să transmită informaţia de care tu ai nevoie. Tennis Hero este o scoală de tenis, unde antrenorii au abilități pedagogice și progresul copiilor este garantat.

Înscrieți copilul la o lecție de tenis demonstrativă.